Siirry suoraan sisältöön

Hållbara städers mål och lärdomar i diskussionsforumet Sustainable Cities

Hundratals länder och städer runt om i världen har åtagit sig att uppnå målen för hållbar utveckling i FN:s Agenda 2030. Det är ju långt till 2030, men nu är en bra tidpunkt att granska om det har skett framsteg. Kom med på Helsingfors stads och UNU-WIDER:s gemensamma diskussionsforum Sustainable Cities så får du veta mer! Evenemangsserien är på engelska.

Helsingfors stad och FN-universitetets institut för forskning om utvecklingsekonomi, UNU World Institute for Development Economics Research (UNU-WIDER), bjuder in alla intresserade till det första diskussionsevenemanget som ordnas den 31 maj 2022 kl. 15.30–17.00. Temat är då målet SDG8, det vill säga Anständiga arbetsvillkor och ekonomisk tillväxt, i den globala Agenda 2030 för hållbar utveckling.

På evenemanget berättar föreläsare och professor Martha Chen vid Harvard universitet ur forskningens perspektiv om informellt arbete som i synnerhet görs i utvecklingsländer och dess samhälleliga effekter. Du kan läsa mer om temat i UNU-WIDER:s blogg (endast på engelska).

Paneldeltagarna på evenemanget är Helsingfors borgmästare Juhana Vartiainen, professor emerita vid universitetet London School of Economics Jo Beall och Kalliolas gemenskapskoordinator Mohamed Ghonam som diskuterar vad man kan göra för att trygga en hållbar ekonomisk tillväxt och ett människovärdigt arbete för alla. I paneldiskussionen hörs också praktiska erfarenheter av inofficiellt arbete.

Evenemangets moderator är Spoon Finlands chef Denise Wall som tidigare har jobbat på Yles engelskspråkiga nyhetsservice.

Du kan komma till evenemangsplatsen på Helsingfors stadshus evenemangstorg (Norra Esplanaden 11–13) eller titta på evenemanget live på Helsingforskanalen. Senare publiceras även en textad inspelning. (Undertexterna är endast på engelska.)

Mer information om evenemanget på denna sida. (Mer information på evenemangets språk, det vill säga på engelska.)